Ring mig: 0722 250 450

Projekt: Primula veris

Tiden flyter på som den alltid gör och saker har sin gång. Projektet jag har dragit igång går som smort, allting verkar rulla på väldigt bra. Jag önskar jag kunde säga mer om det, dessvärre får jag vänta. Projektet har jag valt allt kalla ”Primula veris”. Ni kommer garanterat att få höra mer av det!

För tillfället har jag dragit igång med en ny bok. Det är ”How we decide” av Jonah Lehrer. En beteendevetenskaplig bok som beskriver hur & varför vi väljer som vi gör. Jag tycker det är klockrent, inte bara inom träning & kostsammanhang utan överallt. Det finns en anledning till att vi väljer som vi gör och kunna förstå det kan vara nyckeln till framgång eller misslyckande. I just träningssammanhang kan det skänka en mer förståelse till varför vissa går upp i vikt medan andra inte på exakt samma diet, till exempel.
Allt är inte svart på vitt, plus och minus. Vi är alla olika och lever olika. Det vi har gemensamt är världen vi lever i och valen vi gör. Att en person lyckas och en annan misslyckas är inte enbart genetik, träningsschema och kost. Det finns mer därtill än siffror.

Image

Jag har senaste tiden varit väldigt upptagen och därav tvingats att bedriva mycket av min träning tidiga morgonar eller sena kvällar. Det har fått som konsekvens att det blir mycket ensam tid på gymmet då gymmet är i princip helt tomt dem tiderna, speciellt under helgerna. Det är ingen som vill träna kvällstid under helgen på sommaren.
Detta är inget jag har något emot, snarare tvärtom. Det är en speciell känsla att vara ensam och ha hela gymmet till sitt förfogande en Lördagkväll. Det är som om någon har dukat fram en hel buffé, endast för dig! Slippa allt oljud, alla köer till maskiner eller upptagna vikter. Det är enbart du och din träning. Du är hantverkaren, gymmet är din hammare och nu ska du skulptera fram din kropp, ingenting står i din väg.

Sen är det något av en eggande känsla att vara medveten om att just nu sitter större delen av befolkningen på en uteservering eller i en krogkö medan du lägger grunden för din kropps morgondag.


Image

(Njut av sommaren men glöm inte bort din kropps välbefinnande!)

Kommentera