Ring mig: 0722 250 450

Håll midjemåttet även under julen

Julen är här och det med besked!
Jag tänkte dela med mig av mitt enkla tips för att hålla midjemåttet även under julen och alla julborden. Det är gott med mat och julen är väl den högtid då det serveras som mest. Maten & julen behöver inte vara en enorm pina för att sedan återvända till jobb 2 veckor senare 10kg tyngre.
Vad jag föreslår är enkla små knep i sann Berkhan-anda.

 
Se till att få din julträning gjord – Ett givet steg för alla, det är nu du ser till att då den där presenten du egentligen vill ha. Ett försök på ett nytt personbästa, nya – tyngre lyft. Starten för nya schemat. Huvudsaken är att du får din träning gjord och nu skapar ett stort kalori-underskott som du senare kan använda dig av för att lasta in mat. Själv kommer jag givetvis att göra min träning på fastande mage.

BCAA eller mindre mål – Du har gjort din träning, du är nöjd. Bra. Mitt förslag är att antingen fortsätta och fasta fram till jul-middagen ska ta plats (under förutsättning att du tränade ganska nära inpå). För att inte gå helt katabol inta gärna någon form av BCAA/aminosyra. Vill du hellre trycka i dig något så föreslår jag 1-2 mindre mål av protein/kött med grönsaker för att fortsätta hålla ett stort kaloriuppbåd till middagen.

Julmiddag – ÄNTLIGEN! Den efterlängtade middagen. För att inte gå full retard så föreslår jag att välja ut ett mindre antal rätter på bordet, som du verkligen gillar och sen käka skiten ur dem. Glöm macros, kalorier och miniräknare. Du behöver inte äta av allt eller smaka på allt varav hälften du egentligen inte äter, välj istället ut 3-4 rätter du verkligen tycker om och tryck i dig så mycket du vill av dem. På det här sättet kommer du troligtvis hålla nere ditt totala kaloriintag ganska bra. Det är få människor som kan överäta sig på ägg eller köttbullar, i synnerhet när du har kanske 2-3,000kcal i bagaget att nyttja. Kör hårt!

heartshapedsanta

Kommentera