Ring mig: 0722 250 450

Tillbakakastar Söndag

En sammanfogad lista med lite resultat från den senaste tiden.

Majoriteten av dessa individer kör fortfarande hårt och är inte färdiga med sina resor, utan dessa 4v’s intervaller är enbart stickpoints för att se så att dem håller sig på banan mot sina slutmål. Däremot är det alltid roligt och uppmuntrande och få se hur pass långt man har kommit från ursprungs punkt.

Jag är otroligt stolt över alla mina klienter och deras arbete. Få inser vilket extremt jäkla jobb det krävs att ändra kostvanor efter att ha spenderat halva livet i ett ohälsosamt förtärande av näringslösa nutrienter. Hur mycket självkänsla det det tar för att bara våga sätta sin första fot på gymmet efter att ha dragits med övervikt i kanske större delen av sitt liv, vad som krävs för att upprepa och upprätthålla disciplin för att kunna fortsätta motivera sig själv att kämpa för ett hälsosammare liv.

För oss som redan är initierade i den här industrin är det ”bara” att ge sig i kast med ett nytt kostschema och en förändring i din träningssplitt. Men för Lisa med 15-25kg övervikt som aldrig tidigare tränat så innebär det ett helt nytt liv, med helt nya vanor, svälja sitt ego, bryta psykiska mönster och försöka lära in och lära om. DET är för mig, riktigt, inspiration.

Björn
Björn v8

Björn bestämde sig för att sluta skylla sin övervikt på en stressig vardag och ett stressigt jobb. Han la ned sitt Marabou schweizernöt, tog upp telefonen och ringde upp mig. Vi bokade in en konsultationstid och satte oss ner.

En av dem många faktorer som låg bakom grunden till Björns övervikt var givetvis jobbet men det var inte jobbet i sig som gjorde honom överviktig, utan den bristande kunskap kring maten och dem dåliga valen.

Vi planlade Björns resa efter att skapat hans profil baserat på hur hans liv fungerar och hans mått – sedan satte vi Björn i spel.
Vi bestämde oss för att köra tillsammans 2 gånger per vecka samtidigt som han själv tränat 2-3ggr per vecka själv. Detta har funkat utomordentligt bra i Björns fall.
Trots att Björn aldrig tidigare tränat någon aktiv styrketräning så har vi ändå lyckats komma till en vettig nivå på bara dessa 8v.

Lite statistik från Björns 8v:

Tid: 8v
Vikt: – 12.7kg

Omkretsmått:
Biceps spänd: -1cm
Bröst: -13cm
Midja: -18cm
Höfter: -8.5cm
Lår: -6cm
Vader: +1cm

Tester: (då – nu)
Armhävningar: 20 > 41st
Knäböj: 35 > 42st
Planka: 01:05 > 02,15min
Styrka: (då – nu)
Knäböj: 30kg – 70kg
Marklyft: 40kg – 80kg
Bänkpress: 25kg – 45kg
Elin
Elin v10
Elins resa har från start till slut präglats av hårt arbete, träningsglädje och hög energi. Redan inledningsvis så var Elins stora mål att bli starkare och må bättre. Det var aldrig en fråga om att tappa tonvis med kilon eller dramatiskt gå ner i vikt. Utan en liten, hälsosam viktnedgång för att tajta till kroppen var välkommet men den största tonvikten skulle komma och läggas på att träna hårt, smart och framförallt – roligt!

Att få verktygen och redskapen för att ta sin träning till nästa nivå var en av dem stora utgångspunkterna vi tog med oss från Elins konsultation.
Efter det initiala konsultationsmötet hade vi ganska klara linjer för Elins program. Vi hade utformat hennes profil och jag skapade vad som skulle senare bli hennes träningsprogram och kostprogram.

Perioden föll på 10v med både Kost & Träning, där träningen utfördes delvis med mig under PT-handledning och delvis på egen hand. Fokus låg på styrka, explosivitet och intensitet. Initialt började vi blygsamt med vikterna, givetvis efter bästa förmåga. I slutfasen kan man dock härleda vilket otroligt grymt jobb Elin har gjort när blickar över hennes ökningar. Detta är tjejen som redan efter 4v gick från att köra med 8kg’s hantlar i Bröstpressar till att leka upp 17.5kg’s hantlarna!

Lite statistik för att ge en inblick i Elins 10v period:

Vikt : -4,2kg
Period : 10v

Omkretsmått [Vecka 0-10] Armar avsl/spänd: +-0cm.
Bröst: -6cm.
Midja: -11cm.
Höfter: -8cm.
Lår: -4cm.
Vader: -2cm.

Styrkeökningar [Vecka 0-10] Bänkpress: 28kg – 53kg.
Knäböj: 45kg – 90kg.
Marklyft: 55kg – 75kg x8 (=93kg)
Armhävningar: 14(full r.o.m)/16 (knä) >30st – 43st. (full r.o.m)
Knäböj: 55st – 63st.
Planka: 1min 31sec – 3min 10sec.

 

Emma
Emma v10
Emma var aldrig överviktig och det var inte därför hon valde att kontakta mig. Det var aldrig en tanke om att droppa massa kilon i vikt i Emmas ögon. Hon var nöjd med hur hon såg ut i det stora hela, däremot ville hon gärna slipa till formen liten. Dra ihop armar, mage och midja. Bli starkare, piggare, slankare. Även att få tränings-tips, idéer och en större tanke bakom det stora hela – det var alla saker som Emma hade som mål och önskemål när vi talades vid första gången.

Alla dem sakerna skulle sedan ligga till grund för hur vi valde att lägga upp Emmas diet & tillika resa. När jag kollar nu i retrospekt så kan jag med ganska gott samvete titta tillbaka och säga att vi nailade alla dem målen och några fler därtill!

Efter konsultationen och första mötet med Emma hade vi en tydlig bild av vad vi ville göra. Vi la upp en profil på henne, hennes mål och val av metoder. Sedan började jag lägga upp vad som skulle bli hennes träningsschema och dietschema.
I och med att ett av Emmas mål var att bli starkare så föll valet av träningsschema ganska enkelt. Det skulle bli mycket tunga basövningar, både tillsammans med mig och på egenhand. Vi la även in en hel del intensiv intervallträning för att stötta hennes övriga mål.

Upplägget tillsammans med Emmas vinnarskalle och extrema vilja inkorporerades riktigt bra. Emma har kämpat på som om det inte fanns någon morgondag och hennes konstanta strävan efter målbild har drivit henne hela vägen fram.

Då Emma alltid har haft problem med att gå ner i vikt och dragits med en långsam metabolism jobbade vi initialt väldigt försiktigt kostmässigt. Allteftersom dieten fortskred luckrade vi upp mer och mer och i slutändan nådde vi hela vägen fram till målvikt. Otroligt kul och höra Emma tala om att hon nu ligger på en alltime lägsta vikt någonsin och har tappat klädstorlekar längst vägen.
Trots det, så i mina ögon, ligger Emmas största bragd ändå på styrkebiten. Det är här det verkligen märks vilket extremt bra jobb Emma har gjort.

Vi har dragit Emma i form, vi har segrat över hennes trasiga metabolism, tappat en hel del vikt men kanske störst av allt så har vi samtidigt, mer eller mindre dubblat hennes personbästa i samtliga basövningar. Både vad gäller Knäböj och Marklyft idag så kan hon stoltsera med att hon lyfter 1.5 gånger sin egen kroppsvikt. Helt otroligt bra för den korta period som ändå avlagts!

Lite statistik från Emmas resa:

Period: 10v.
Vikt: -6kg.

Omkretsmått:
Biceps: -2cm.
Bröstomfång: -11cm.
Midja: -10cm.
Höfter: -10cm
Lår: -2cm cm
Vader: -1cm

Styrka: (då – nu)
Bänkpress: 28kg – 45kg
Knäböj: 30kg – 100kg
Marklyft: 50kg – 103kg

Tester (då – nu)
Armhävningar: 12 – 42st (tid)
Knäböj: 44st – 62st (tid)
Planka: 1min 55sec – 3min 37sec. (maxtid)

 

Lisen
Lisen v8

Efter att ha levt och brottats med övervikt i flera år hade Lisen bestämt sig för att ta tag i det och göra något konkret och hållbart. När hon kontaktade mig hade hon aldrig tidigare satt en fot på ett gym, än mindre utfört någon form av styrkelyfts träning över överhuvudtaget.
Kostmässigt bestod Lisen diet av spannmåls produkter, pasta i alla dess sorter, bröd och öl. Lägg till att hon dessutom är vegetarian och man får väldigt snabbt en insikt i hur pass stor näringsbrist hon har levt under tidigare. Bilden av varför hennes kropp såg ut som den gjorde blir väldigt tydlig.

Tillsammans satt vi oss ner och skissade upp hennes mål med ett samarbete mellan oss två, även hur hon levt och hur hon ville gå till väga med att uppnå sina mål. Under konsultationen fick hon komma med sina tankar samtidigt som jag delgav mina och mina metoder på hur vi skulle ta oss i mål.
Efter att ha utformat Lisens profil, lagt upp hennes kostschema samt träningsschema var det bara och skrida till verket och genomföra det.

Genomfört det har hon sannerligen gjort! Lisen har kämpat på som en tok under 8v’s tid med min piska på ryggen. Vi har jobbar med hennes svagheter, fått slita med vikterna, kämpat oss från bas nivå till en bättre och mer anpassad träning. Vi har gått från att inte kunna genomföra ett helt pass med knappt några vikter alls till att stå under ett högaktivt pass med vikter som hade fått dem flesta erfarna att svettas.

Som sig bör så ska dieten vara en del av livet, inte tvärtom där dieten ska ta över livet som det så många gånger annars kan vara. Lisen har fortsatt med en handfull utgångar, hon har varit på en kryssning, det har druckits sprit. Trots detta, med hjälp av smart programmering i diet & träning så har det inte stoppa Lisen från att fortsätta tappa vikt, fortsätta ta sig i form.

Stolt, presenterar jag Lisen statistik för dessa 8v;

Vikt: -11,6kg
Bodyfat: – 10,53%

Omkrets:
Biceps: -4cm.
Bröstomfång: -9cm.
Midja: -13cm.
Höfter: -9cm.
Lår: -6cm.
Vader: -2cm.

Styrka (ökningar):
Knäböj: 30kg → 67kg (för reps)
Marklyft: 40kg → 90kg.
Bänkpress: 30kg → 40kg.
Armhävningar: 17st → 38st. (tid)
Knäböj: 30st → 47st (tid).
Planka: 50sec → 1min20sec

 

Mikael
Mikael v8

Efter att ha dragits med en övervikt under en längre tid så hade Mikael bestämt sig för att det var dags att komma i bättre form, gå ner i vikt och bli starkare. 

Mikael kontaktade mig, vi bokade in en konsultationstid och satte oss ner för att lägga upp vad som skulle komma att bli Mikaels profil och utgångspunkt till sin diet.I och med att Mikael bodde en bit ifrån så föll valet av metod på Online Coachning med 3 initiala PT-handledda pass , något vi använt oss av rakt genom hela period.

I sitt utförande har Mikael varit exemplarisk, varken Jul eller Nyår kunde rucka på honom. Initialt så tog det lite tid att vänja sig vid nytt kostupplägg och dem större mängder mat vi ordinerade honom men allteftersom tiden passera så anpassade både Mikael och hans kropp sig till kosten.

Lite statistik från Mikaels viktnedgång hittills:

Period: 8v.
Viktnedgång: -12.8kg

Omkretsmått:
Biceps spänd: -0.5cm
Bröst: -11cm.
Midja: -19cm:
Höfter: -10cm.
Lår: -1cm.
Vader: -2.5cm.

Styrka (då – nu)
Bänkpress: 25kg – 55kg (1 rm)
Knäböj: 23kg – 65kg (1rm)
Marklyft: 30kg – 70kg (1rm)
Armhävningar: 27 > 39
Plankan: 31sec > 1 minut

Med tanke på att Mikael aldrig bedrivit någon styrketräning överhuvudtaget och hur hans fysiska tillstånd för att inte glömma hur hans tidigare kost såg ut så har Mikael överträffat alla mina förväntningar dessa 8v. Hans ihärdighet och vilja till förändring har drivit honom hela vägen hur han ser ut idag, både visuellt och hans tänk kring kost, mat och träning kan varken mätas i ord eller siffror.
Jag är enormt stolt över honom och kunde inte varit gladare för hans skull.

 

Trung
Trung v4
Work in progress. Ni kommer få se mycket mer av denna killen under kommande veckorna. En hjälte helt i sin egen klass 😉

Kommentera