Ring mig: 0722 250 450

Fluffig Estetik

Likt björnen som vaknar ur vinter dvalan sätter jag mig ner än en gång och börjar författa ett inlägg. Varje gång jag gör detta (vilket blir mer och mer sällan..) så skriver jag även att jag att A) Jag ska bli bättre på det men även att B) jag talar om hur pass sällan det faktiskt blir av nu för tiden, då tiden är som sig bör vara, knapp. Ständigt full rulle och mer vatten under bron. Så denna omgången tänkte jag strunta i det och istället ge Er lite av vad som skett och varit på gång under våren, samt en hyllning till alla dem grymma Heartshaped adepter som avlagt och fortfarande avlägger sin tid hos mig sedan vårens intåg.

Ni har väl inte missat sommarens heta erbjudande?
Sommar2015slideJuli

Fluffig Estetik
Är kanske en mer passande benämning på min egen form. Förra året inledde jag en diet mest för att se hur långt jag kunde ta min egen form, hur mitt hjärta & pacemaker skulle reagera på att ligga på så pass låg kroppsfett % som jag gjorde och inte minst för att se hur jag själv skulle reagera på det. Att ta sig i form är en sak, att ta sig till extrem form är en helt annan.
Detta gjordes väldigt mycket för att inte första kasta mig in i något och sedan upptäcka längst vägen att det inte alls fungera. Utan, under kontrollerade former tillsammans med extremt kunnig läkare, tillika personlig tränare och numera god vän Bojan gav jag mig iväg på en 8 månader lång resa.
Resultaten var över förväntan, viktskillnaden låg på närmare -23kg från start till slut. Jag äter pulsdämpande mediciner för att lugna hjärtat och i starten av dieten låg pulsen närmare ~83 bpm i viloläge, i slutet av dieten var den nere på ~43 bpm i viloläge och det var på gränsen till att en gång för alla gör oss av med dem.
Inte nog med det utan en av dem stora problemen med mitt sjukdomstillstånd är att ena kammaren i hjärtat är tämligen aningen för stor, med den stora viktnedgången så hade faktiskt (tro det eller ej..) kammaren dragit ihop sig, vilket hade gett en marginell % förbättring på hela sjukdomstillståndet. I en annan individs ögon kanske det inte låter som mycket men när man som patient blivit utdömd att leva med detta och fått höra att det aldrig  kan bli bättre, så tar man alla vinster man kommer över. Detta är bara ännu ett bevis på att aldrig kasta in handduken.

Överlag, var och är jag väldigt positivt inställd till denna perioden.
Kommer vi till det negativa, så kände man sig inte superhäftig på den nya, låga vikten. I synnerhet inte fullt munderad med kläder där man mer eller mindre försvinner. Den ständiga kylan och hungern efter mat var inte bland dem bästa av känslor heller – men det är sånt man aldrig kommer undan, oavsett vilken diet regim man väljer att följa. På tillräckligt låga nivåer så kommer det att kosta lite extra.
HeartshapedNadim1

Istället för att gnälla extra över vad som var och vad som inte var sadlade vi om och satte siktet på lean mass bulk, inför detta året och passa på att jobba med släpande muskelgrupper.

HeartshapedNadim2

Denna bilden togs för cirka ~5v sedan, då inte med tanke på att göra någon jämförelse, utan det skedde mest som en kul grej. På bilden till höger väger jag ca ~+7kg sedan dieten i vintras. Det mest anmärkningsvärda i mina ögon är att jag lyckats relativt bra med att hålla midjemåttet, nästan exakt där vi lämnade det trots ökningar.
Jag känner mig relativt nöjd med vad vi lyckats åstadkomma på så pass kort tid och ser fram emot att se var det kommer att sluta.


HEARTSHAPED våren -15

En hyllning till alla dem hårt slitande adepter som gett sig i kast med sin form under våren. Det är inte ofta jag får äran att lägga upp och publicera några av mina adepters resultat men när jag väl får det så gör jag det med GLÄDJE!  Nedan har ni en handfull skara utav alla duktiga och hängivna Heartshaped aktörer.

 

Anonym #1
Foto 2015-07-01 16 37 33

Vissa förändringar kräver inga stora siffror för att smälla högt. Jag har äran av att få väldigt blandade klienter, långt ifrån alla vill tappa vikt.

Just denna individen lever som fulltids arbetande & ensamstående mamma med stort intresse för träning men väldigt knapert med tid.
En individ som alltid velat komma igång med styrketräning men inte känt att hon har haft kunskapen att kunna ta steget själv. Dessutom ville hon få mer energi och bli fastare i kroppen utan att tappa för mycket vikt.

Utifrån dessa mål och önskemål har vi jobbat hårt och resultatet hittills har varit riktigt bra.
Allmäna mått:
Period: 8v.
Vikt: -3,3kg
Kroppsfett: -4%

Omkretsmått:
Biceps: -1 cm
Bröst: -6 cm
Midja: -5 cm
Höfter: -4 cm
Lår: -5 cm
Vader: -2 cm

Tester & styrka:
Bänkpress: +15kg
Knäböj: +20kg
Armhävningar: 52st (+28st)
Knäböj: 60st (+25st)
Planka: 5,20sec (+3min1sec)

Grymt stolt över denna tjejen. Med väldigt små medel har vi kommit extremt långt. Idag har hon hittat ett perfekt sätt att inte bara kommer ner i den form hon vill ha utan kan dessutom hålla den och håller sig mätt, med massor av energi. Hon känner sig säkrare i gymmet och kan med stor bravur utföra alla dem övningar hon inte tidigare kunde. Dessutom innehar hon en GRYM form idag.
Björn
HeartshapedBjorn3

När jag tittar på Björns bilder och synar hans resultat blir jag rent ut sagt salig av lycka.
Jag minns tillbaka på individen med alldeles för mycket extra kilon som mer eller mindre inte hade rört sig på flertalet år men talade varmt om en svunnen tid som aktiv och väldigt löp-orienterad.
En individ som dessutom hade utpräglade dagliga skador & smärtor i nacke b.la. i form av whiplash.

Allt det där är historia idag – idag är han fri från smärtor och slår sin tidiga ungdoms resultat! Björns resa och förändring har utan tvekan varit en av dem starkaste och största jag har
fått ha äran och ta del av. Rent form och estetiskt så är det kanske inte den mest toppade formen (dock inte långt därifrån på dessa bilder) men om vi går kilo för kilo och form från start till slut så är hans resa HELT MAKALÖS!
Jag är riktigt imponerad, hans målmedvetenhet har hela tiden varit hans slagskepp och Björn har vecka på vecka överträffat sig själv.
Det har varit en sann ära att få guida och hjälpa Björn på hans resa till hälsan, verkligen.
Björn är en grym individ, oavsett vad han sätter sig för härefter, så är jag säker på att han kommer att utföra det med bravur!

Statistik

Tid: 20v
Vikt: – 22kg
Kroppsfett: -16,7%
BMI: 31 > 24,3

Omkretsmått (v0 – 20)
Bicep avslappnad -3,5cm
Biceps spänd -2,5cm
Bröst -3,5cm
Midja -5cm
2 cm undernavel -26,5cm
Höft -3,5cm
Lår -7cm
Vader -2cm

Styrka: (v0 – 20)
Knäböj: 30kg – 80kg
Marklyft: 40kg – 120kg (5×5 100kg)
Bänkpress: 25kg – 60kg

 

Anonym #2
Foto 2015-07-01 16 51 26

Hade jag fått namnge denna ” förvandlingen” (i brist på bättre ord)
hade jag valt att kalla den för ”Från svullen till beach-redo på 10v” för
det är precis vad vi har framför oss.

”Kalle” kom till mig för att komma till rätta med sin form & hälsa i första hand. Som så ofta i denna världen så hänger det ena ihop med det andra, för att komma till rätta med en sak så är där flera moment man behöver fixa.
I detta fallet så la vi upp en rimlig diet för Kalle’s ändamål baserat på hans personliga mått, bakgrund och livsstil och därefter styrde vi upp ett träningsschema för att stödja hans mål med kosthållningen.

Initialt så blev det en omställning för honom men det tog inte lång tid att hitta rätt och börja laborera med sina program för att få ut finliret. I 10v’s tid så har Kalle fått slita och jobba nitiskt, trots detta så har han ändå tidvis kunnat spenderat tid på familje middagar och utgångar med vänner – något jag personligen anser att man ska kunna ägna sig åt. Bara för att du ligger på diet så ska du inte behöva isolera dig från din omvärld, där finns enkla knep & tricks för att inte behöva ”tappa allt” p.g.a en simpel utgång eller middag med familj & vänner.

Resultatet från dessa 10v är helt makalöst bra – I synnerhet när vi tittar på
var han startade någonstans. GRYMT JOBBAT!
Tittar vi på hans mått och vikt så är i princip allt vi tappat, ren
fettmassa och vi har dessutom tappat mått där vi vill tappa; midja/höft. Lyckats behålla
måtten där vi vill behålla dem; armar, lår, bröst. Vi har i princip dubblat hans lyft i både Knäböj och Marklyft.

All in all så kunde jag inte varit mer nöjd med dessa 10v. Kalle har skött det
exemplariskt bra.

Allmäna mått
Tid: 10v/10v.
Vikt: -10,3kg
Kroppsfett: -9,1%

Omkretsmått
Armar -3cm
Bröstomfång -4cm
Midja -12,5cm
Höfter -11,5cm
Lår -5,7cm
Vader -1,7cm

Styrka
Bänk 80 – 95kg (3×5, 1RM @ 114kg)
Knäböj 50 – 90kg (3×5, 1RM @ 108kg)
Marklyft 60 – 120kg (3×5, 1RM @ 144kg)

 

K

Karin
HeartshapedKarin
Förutom att komma till rätta med vikten och kosten bli mer nöjd med sin kropp, rent estetiskt. Så ville Karin även lära sig *hur* hon ska kunna hålla sin vikt. Att få verktygen hon behöver för att återfå kontroll över sin kropp.
Vår utgångspunkt skulle bli att lägga upp en diet med viktnedgång som huvudmål, som fungerar såväl hemma, som under sina hårda kampsports pass – men ändå var tillräckligt enkel att själv kunna följa och anpassa.

Idag befinner vi oss drygt halvvägs in i Karins diet och jag är mer än nöjd med resultatet hittills!

Statistik
Tid: 12v
Vikt: -17,2kg
BMI: 29,5 (tidigare 35,7, obese II)
Kroppsfett: -15,3%
Omkretsmått (v0 – 12)
Armar: -3,5cm.
Bröstomfång: -18cm.
Midja: -18cm.
Höfter: -9cm.
Lår: -10cm.
Vader: -8cm

Med Karins historik i bakgrunden så är jag otroligt nöjd hittills. Bål och midja har dragit ihop sig rejält, vi börjar kunna skönja konturer som tidigare inte existerade, axlar & armar har dragit ihop sig och tittar vi på ansiktet så är det nästan som att se en helt ny person. Karins förvandling är riktigt riktigt bra! Jag ser fram emot och fortsätta vår resa tillsammans och har inte ett uns tvivel på Karin.

Jessica 
HeartshapedJessica1

Mitt och Jessica’s arbete tillsammans sträcker sig enbart 8v tillbaka, vilket gör hennes resultat ännu mer anmärkningsvärt.
Innan vi drog igång vårt samarbete så ägnade mest Jessica sig åt ”vardags motion”, styrketräning i form av tabata’s och friskis. När det kommer till kost och nutrition så hade hon prövat dem vanliga metoderna som viktväktarna och dylikt men utan någon form av större intryck.

Vårt mål tillsammans skulle inte bli och ”rasa i vikt” eller halvera Jessica’s BMI. Utan vi siktade på en mindre viktnedgång där fokus istället låg på att forma kroppen, minska i omfång och tighta till & strama åt kroppen’s konturer. Jessica vill även hitta ny energi och glädje till sin träning. Hitta en bra utgångspunkt när det kommer till kost & nutrition för att kunna lära sig hur man ska/bör bete sig runt mat utan att det ska behöva gå till överdrifter men ändå kunna hämta resultat från sin träning.
Valet av metod föll på Online Coaching.

Med den utgångspunkten så har vi jobbat stenhårt i 8 veckor hittills. Jessica’s motivation har varit top notch, även om den stundvis tillfälligt dalat lite – så har hon ändå hållit fana högt hela vägen med fokus på mål & form. Vecka på vecka så har Jessica levererat resultat, hennes utveckling har hela tiden varit spikrak. Redan efter dem första 4 initiala veckorna kunde man ana att detta inte skulle bli något annat perfekt.

För att ge ett bredare perspektiv kring Jessica’s diet, kommer här nedan lite statistik:

Tid: 8v
Vikt: -10,6kg
Kroppsfett: -8,7%
BMI: 22,8 (< 28,1)

Omkretsmått: [Vecka 0 – 8] Armar: -3cm.
Bröstomfång: -10cm.
Midja: -15cm.
Höfter: -9,5cm.
Lår: -4cm.
Vader: -1cm.

Styrka & Tester [Vecka 0 – 8] Marklyft: 25kg – 55kg (för reps).
Bänkpress: 20kg- 30kg (för reps).
Knäböj: 20kg – 35 kg (för reps).
Armhävningar: +24st (utöver ursprung).
Knäböj: +8st (utöver ursprung).
Planka: +1,20min (utöver ursprung).

1 Kommentar

Kommentera