Ring mig: 0722 250 450

Djupdyk akademia

För er som har följt mig över facebook eller instagram så vet ni att jag nyligen starta en ny resa, ett nytt kapitel i livet genom att påbörja en högskoleutbildning.  Detta är något jag har velat göra väldigt länge men varken haft tid eller möjlighet till att göra men drömt om sedan tidigare tonår.
Trots att jag startade mitt eget företag och genomförde min PT-utbildning med uppföljning av diverse extra utbildningar så som graviditetsträning, muskelhypertrofi, fettförbränning,  massage m.f.l – så har jag ändå känt att detta är något jag vill göra och genomföra. Tiden har aldrig varit bra och ’rätt’ tillfälle  har aldrig riktigt infunnit sig, samtidigt som jag har känt en viss osäkerhet inför vad man ska välja och hur det skulle gå. Det finns massor med olika akademiska områden som både är intressanta och skulle kunna leda till vettiga yrken och yrkesområden.

Som med allt annat i livet, så gäller det att inse att ’rätt tillfälle’ aldrig kommer att uppstå. Du får skapa ditt ’rätta tillfälle’ om du vill komma någonstans. 

Efter många om och men, fram & tillbaka så skickades ansökan in. Valet av utbildning föll på ’Programmering, system & webbutvecklare agila metoder’  – i direkt kontrast till vad jag praktiserar och arbetar med idag och dem senaste 2-3 åren.  Under sommaren passade jag på och läsa in det jag fattades och inte hade för att kunna påbörja utbildningen och bli validerad. När antagning väl var ett faktum var det bara att hålla i hatten och sikta mot himmeln. Att balansera mitt eget företag, träning/diet + studier och allting annat som hör livet till kommande åren lär inte bli lätt men det är inte heller därför jag gör det. Jag ser det här som en stor utmaning att växa av, som kommer att återgälda i tiofald när tiden väl är över. Under tiden tänker jag njuta av varje ögonblick som ges och ta vara på tiden i bästa sätt. Vi är så otroligt privilegierade i väst när det kommer till studier och akademiska förutsättningar.
Idag markerar 3v in i utbildningen och jag kan inget annat än konstatera att det känns helt jäkla rätt! Det har varit otroligt kul, om än intensivt och väldigt utmanande – både utbildning och allting runtomkring men jag har inte för en sekund ångrat varken val av utbildning eller påbörjan. Vi får väl se hur det ser ut om 6 månader men jag är hoppfull.

 

Träningen  flyter på per automatik just nu, nyligen startat ett nytt skede av dieten. För dem av er som har missat så avslutades min bulk-period för ett antal veckor sedan med övergång till kalori-minus i syfte att tillslut debutera & ställa upp i tävling.

Foto 2015-09-06 09 50 10
Siktet på tävling och debut har varit inställt redan sedan förra vintern då jag avlade den första, i vad man skulle kunna kalla ”seriösa” dieten som genomförts sedan pacemaker operationenMycket i varför jag gjorde/genomförde den var just i syfte att se hur kroppen skulle reagera med pacemaker och mediciner på att gå så lågt som jag gjorde. Skulle det funka bra, så skulle tävlings debut vara aktuellt men jag skulle aldrig påbörja en så hård diet, utan att veta att kroppen skulle klara det, det vore vansinne. Så nu står jag här med drygt 11v kvar.
Att detta infaller i samklang med nyligen påbörjad utbildning är långt ifrån det mest optimala. Husera mellan företaget, mina klienter, studier, träning, diet & tävling må vara den största utmaningen jag någonsin ådragit mig men jag ser positivt på det hela – det ska bli otroligt intressant och riktigt kul! Inte minst och se hur det påverkar en själv. Jag kan redan nu säga att det aldrig  hade varit möjligt utan min underbara sambo eller mina nära vänner som är med och stöttar.

 

Så, hur går dieten då? Hittills så får man väl tillstå att det känns ganska OK. Givetvis pendlar humöret och tillståndet från vecka till vecka. Ena veckan känns allting skit och man är övertygad om att man aldrig kommer hinna ”bli klar” i tid, endast för att avlösa nästa vecka där man känner sig smått som en vandrande Adonis.

Tog tillfället i akt och under dagens pass och dra iväg ett par snuttar på dagsformen, var goda;

 

 

Ja, mycket vackrare än så blir jag inte.
Ser fram emot och se vad man kan locka fram under resterande tid av dieten. Hittills har det varit relativt smärtfritt med diet, även om man stundvis hade kunnat gå över lik för att trycka en hamburgare eller liknande. Lyckligtvis har jag implementerade refeeds som håller sinnet i styr och avlastar. Tiden som återstår ligger stor fokus på posering och hårdhet utan att tappa effektiv massa. Båda två, delar, jag inte gjort något direkt djupdyk i tidigare, i synnerhet posering. Jag & posering har väl aldrig direkt varit stora vänner men jag hoppas kunna vända på den steken efter detta halvåret. Om ingenting annat, så blir det en fin språng-bräda in i någonting nytt.

Min förhoppning nu och framöver är och kanske kunna ha lite fler rullande inlägg allteftersom dieten & tävling drar sig närmare. Finns det tid & intresse från eget såväl som läsares håll så ska det inte vara omöjligt.

Kommentera