Ring mig: 0722 250 450

HEARTSHAPED Client Spotlight: Louise

12071826_1307026189323638_34158787_n

I dag har jag äran att presentera en sällan skådad framgångs saga, tillika ett av mina senaste projekt.
Louise är en trogen äldre klient som var med i Heartshaped’s linda, skillnaden mellan då och nu är att hon nyligen varit gravid och förlust en underbar lite son. Med denna graviditet så kom även +20kg extra vikt, på sina nätta 164cm.
Förutom den något stressade rollen som nybliven förstagångs förälder, där minimalt med sömn regerar, fysisk och psykisk utmattning, stor övervikt och söndrade core-muskulatur så hade Louise nått en punkt där hon kände att hon var redo för förändring.

Under hela initiala perioden efter graviditeten, där Louise sökte svar på hur hon bäst kunde återfå sin tidigare kropp, hur hon skulle återställa ”skadan” på kroppen som kom med graviditeten, hur hon skulle bära sig åt för att på bästa sätt tillgodose dem nya behoven – fick hon skrämmande nog inga svar. Ifrån omgivningen fick hon höra saker som att ”det är inte lönt”, ”magen kommer aldrig dra ihop sig”, ”varför ens försöka?”, ”kommer bara spilla massa tid”. Skrämmande, hjärte-skärrande, ignorant och framförallt elakt att utsätta utomstående individer för sina egna demoner.

Fast besluten om att detta inte var slutet och att återfå åtminstone en del av sitt forna jag innan graviditeten började Louise nysta i sitt eget. Hon förändrade sina matvanor, började sakteliga promenera, vara mer ”medveten” om sin omgivning och inte lyssna på nej-sägarna. Med några få korrigeringar lyckades Louise gå ner -10kg på egen hand dem första 4 månaderna.
Trots sin ny-rönta framgång så var Louise inte helt nöjd ännu, hon hade fått resultat men hon vill ha mer och det hade tagit lång tid av slit.

Här kom min roll in – Louise hade nu bestämt sig för att ta hjälp utifrån med större krav på både sin egen förmåga och min. Förutom att minska vikten vill Louise få upp sin kondition, få bättre hållning, hon ville komma igång med träning som hon kunde tycka var kul samtidigt lära sig hur hon på bästa sätt skulle kunna hålla vikten i längden och finna en balans i vardagen med/utan diet och prestationskrav inför kosthållning – känna att kosten är en del av livet och inte livet själv.

Vi började initialt från en väldigt låg nivå för att Louise skulle känna in sina nya vanor med både kost och träning. Samtidigt få en chans och ”lära känna” sin nya kropp. Sakta men säkert började vi introducera mer övningar för att stärka upp bål, rygg, core-muskulatur och stöd-strukturerna i kroppen. Fokus låg på att stärka upp hennes kropp samtidigt som skulle hitta ett diet-applicerbart ”tänk” som skulle ta henne till bättre form men som hon själv ändå kunde styra över – vilket har fungerat kanon bra.
Louise och hennes kropp har svarat otroligt bra på det hela, vi har hela tiden legat 2 steg före beräknad kurva när det gäller vikten. Träningen har gått otroligt bra, styrkan har ökat exponentiellt med 200%’s ökningar i samtliga övningar. Med en förlust av drygt -25% av sin totala startvikt så kan vi inget annat än konstatera att Louise har gjort succé.

Viktigast av allt är att Louise nu känner att hon har total kontroll över sin diet, hon har återfått sin självkänsla, sitt självförtroende, där är en del jobb kvar rent estetiskt men hon är så pass långt fram i sin utveckling nu att hon inte ser det som ett bekymmer längre. Att inte lyssna på NEJ-sägarna och gå sin egen väg för att bli kvitt sina problem var det bästa Louise kunde göra för sin egen hälsas skull.

Lite statistik och siffror:

Allmänna mått
Vikt: -10kg
Kroppsfett: -12,9%
BMI: -3,3

Omkretsmått
Armar: -3cm
Bröstomfång: -8cm
Midja: -13cm
Höfter: -7cm
Lår: -6cm
Vader: -1cm

Jag är otroligt nöjd med Louise och hennes resa, detta har verkligen varit helt rätt väg för henne att gå. Inte bara stolt och nöjd över hennes prestation utan även imponerad över hennes beslutsamhet och utveckling kring hälsa, träning och mindset. Hon är en sann förebild för mammor överallt och representerar ett hälsosamt ideal som jag personligen värdesätter högt.

Idag har hon full kontroll över sin kost & träning, jag hyser inga som helst tvivel på att hon kommer att  fortsätta denna resa och ta den till nya höjder.

 

Kommentera